Köpa valp

Du som vill köpa en valp från oss


Ska noga ha tänkt igenom att valpen kommer leva tillsammans med er uppåt 15år. Valpen kommer utöver att den kommer kosta tid och pengar behöver ni även ha i tankarna att valpen inte kan bli lämnad ensam längre stunder. Valpen kommer behöva tränas på att bli lämnade ensam innan det blir möjligt. Ni kommer behöva lära känna varandra hemma i lugn och ro första veckorna. Valpen behöva sedan socialtränas och miljötränas i olika miljöer som den kommer att mötas av under sitt liv. Bra är att gå valpkurs eller allmänlydnadskurs även om ni har hund sedan tidigare. Låt valpen få följa med på olika aktiviteter. Träna också på att vara passiva. Sitta och bara ta det lugnt och titta på olika miljöer ex. i en park, i ett centrum, på en busshållplats. Ni kommer behöva vara aktiva och gå långa promenader när valpen blir äldre. Låt valpen få lära känna noga utvalda andra snälla hundar som den kan få leka med. Träna på hundmöten att behålla kontakt med er och inte hälsa på alla hundar ni möter. Att lära sig se valpens signaler kommer att hjälpa er att möta läskiga nya saker så prata/titta inte i mobilen på promenaderna utan ägna er tid till valpen. Om ni lägger ner tid på miljöträning med valpen tidigt så kommer det bli större förutsättning för hunden att utvecklas till den vuxna individ ni önskar ha i vardag, träning och tävling.

Är du intresserad av valp från oss och har några frågor så går det bra att maila oss på:   jb@irocz.se

eller ringa på dagtid till

Therese 0735-143 144

Valparna


Får under första 3veckora var i lugn och ro i fred med sin mamma. Då tar vi inte emot besök.

 
När valparna blir tillräckligt stora så får de tillgång till lek-yta där de får träna sin motorik. Prova gå på olika underlag, saker som rör på sig och tunnel att springa igenom. Massa leksaker i olika material även dessa kan låta och skramla eller bara vara mysiga att tugga på. Vi låter också olika ljud spela i bakgrunden med olika ljud som är bra att uppleva första gången i trygga mammas sällskap. De umgås med våra övriga hundar i familjen och är med oss i vardagen. När de är ute i vår trädgård får de utforska allt som finns i en trädgård, hoppa på stockar och stenar och det bästa träffa våra kaniner och höns.
När de blir ytterligare lite större så blir det dags att följa med på biltur till stallet och träffa stallkatten och hästarna.
De får träffa några noga utvalda snälla hundar av olika raser.


Ni får börja träffa valparna från det att de är 4veckor. Då kommer valparna få träffar olika sorters människor, Vuxna och barn.
Valparna får även prova att gå i koppel även om koppelträningen fortsätter ordentligt sedan i deras nya hem.
Men allra viktigast de får där i mellan även ha lugn och ro med tid för att smälta varje nytt intryck de fått träffa på så de kan bearbeta intrycken i sin egen takt.
De utfodras med Realfärskfoder och torrfoder Royal canin under sin uppväxt.


När det är dags för valpen att flytta till sitt nya hem.
Valparna får tidigast flytta när de fyllt 8,5-9veckor.
När det blir dags att flytta till sin nya familj så har de varit hos veterinären och blivit veterinärbesiktade och ögonlysta. De är avmaskade, vaccinerade och ID-märkta med mikrochips. Registrerade i SKK med stamtavla. Dolda fel försäkrade i 3år i Agria,
De får också med sig: 
Leksak och en filt med lukter från sin mamma och syskon.
Valpkoppel och halsband för första tiden.
Valppaket från Realfärskfoder och torrfoder från Royal canin.